Embracer
Embracer-spelet Valheim sålt över en miljon exemplar (Finwire)

2021-02-10 16:27
Embracer-spelet Valheim, ett externt IP som ges ut av Coffee Stain Publishing, har sålt över en miljon exemplar på Steam sedan lanseringen för en vecka sedan. Det framgår av ett blogginlägg från utvecklaren Iron Gate.

Det rör sig om en succélansering för Early Access-titeln. Skövdebaserade Iron Gate som står bakom Valheim består av endast ett fåtal anställda. Under större delen av utvecklingstiden har blott mellan en till tre personer arbetat på spelet. Detta enligt Iron Gate-chefen Richard Svensson.

Enligt TIN Fonders analysverktyg TIN Analytics är Valheim Embracers klart mest populära spel för tillfället på såväl Steam som streamingkanalen Twitch.

Valheim var det bäst säljande spelet på Steam sett till hela förra veckan och ligger än idag på första plats på plattformens globala bästsäljarlista.

Under gårdagskvällen hade spelet som högst över 160 000 spelare samtidigt (CCU), vilket gör det till en av de mest spelade titlarna på plattformen just nu. Det kan jämföras med lanseringsdagen då titeln hade under 10 000 spelare samtidigt.

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Embracer Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -