CASTELLUM
SÄLJER MER TILL BLACKSTONE, NU FÖR 4,8 MDR KR (NY) (Direkt)

2021-02-10 11:32

(Lägger till: från tredje stycket)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fastighetsbolaget Castellum säljer ytterligare 53 fastigheter till Blackstone för 4,8 miljarder kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande från Castellum.

Castellum sålde tidigare i år 39 fastigheter till just Blackstone för 5,0 miljarder kronor. Den affären ingick i större överenskommelse med Blackstone där andra steget, en försäljning för drygt 13 miljarder kronor, var villkorad att budet på Entra gick igenom, ett bud som Castellum drog tillbaka tidigare i veckan.

Av de 39 fastigheterna som finns med i affären som offentliggjordes på onsdagen var nästan samtliga med i det tänkta andra steget som enligt planerna skulle omfatta total 175 fastigheter i den föreslagna storaffären, säger Castellums vd Henrik Saxborn till Nyhetsbyrån Direkt.

"Majoriteten är inom logistik, men det är också ett blandat bestånd som varit med oss under en längre tid, de flesta av dessa fastigheter", säger Henrik Saxborn.

Att Castellum väljer att sälja mer till Blackstone kan ses mot bakgrund av att bolagets största ägare, Rutger Arnhult, uttalade sig för Realtid om den andra fasen i den föreslagna affären i går, tisdag.

"En sådan försäljning skulle påtagligt skada såväl Castellums löpande kassaflöde som vinsten per aktie. Därtill skulle försäljningen klippa av de så viktiga kundrelationerna med ett mycket stort antal hyresgäster inom logistik vilket vore väldigt olyckligt för denna verksamhet", sade Rutger Arnhult till ekonomi- och finanssajten.

Henrik Saxborn har noterat uttalandet.

"Vi har över 80.000 aktieägare, vissa större och vissa mindre, och de har ju all frihet att säga vad de tycker om olika saker. Vi agerar under ordnade former och det finns ju ett styrelsebeslut på detta. Personligen tycker jag att det är en fantastisk affär", säger Castellums vd till Direkt.

Till saken hör att det finns två förslag på hur styrelsen i Castellum ska se ut efter stämman i mars. Bolagets näst största ägare, och flera existerande styrelsemedlemmar, har protesterat mot att Rutger Arnhult vill ta över ordförandeklubban i bolaget.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Castellum - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -