På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv
Aktiemarknaden handlas i slutskedet av en spekulativ bubbla - Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv steg 0,6 procent i januari (Finwire)

2021-02-05 13:38
Fonden Aktie-Ansvar Saxxum Aktiv steg 0,6 procent i januari. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Peder Du Rietz.

Fondens positionering var defensiv under månaden med en nettoexponering på mellan 25 och 30 procent.

"Rekordhöga värderingar på risktillgångar, betydande risk för en ”double dip” lågkonjunktur, företagsvinster som delvis är beroende av statliga stödpaket, i kombination med fortsatt hög politisk osäkerhet är inte en miljö där investerare kompenseras för att ta risk", kommenterar förvaltaren.

Inför februari hade fonden 43 procent aktier, 35 procent obligationer och 8 procent råvaror. Resterade 14 procent av tillgångarna var investerade i övriga tillgångar.

"Även om makroekonomiska indikatorer pekar på en fortsatt (om än långsam) återhämtning i konjunkturen handlas aktiemarknaden allt mer som i slutskedet av en spekulativ bubbla. Det vore orimligt att tro att det här kan fortsätta länge till", skriver Peder Du Rietz avslutningsvis.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Aktie-Ansvar Saxxum Ak... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -