På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Lannebo Småbolag
Lannebo Småbolag ökar i ALK-Abelló, Nordnet och Alimak (Finwire)

2021-02-04 13:07
Fonden Lannebo Småbolag minskade 1,2 procent i januari, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltarna Johan Ståhl och Hjalmar Ek.

Det har under perioden lagts höjda bud på fondens innehav Tikkurila. Aktien steg 30 procent under januari och förvaltarna har valt att avyttra samtliga aktier. Även på fondens innehav Recipharm har budets höjts från 220 till 232.

Vidare gynnade innehaven Bonava och Hexpol fondens avkastning i januari.

"Innehaven i ALK-Abelló, Nordnet och Alimak ökades i samband med börsturbulens då vi ser positivt på bolagens långsiktiga förutsättningar att leverera lönsam tillväxt. ALK-Abelló kommer i samband med dess kvartalsrapport presentera en uppdaterad strategi, då den nuvarande strategin att växa tablettförsäljningen och skapa en robust plattform för framtida tillväxt går mot sitt slut", kommenterar Ståhl och Ek.

Förvaltarna valde att minska innehaven i Castellum och BillerudKorsnäs marginellt under perioden.

Sektorn industrivaror och tjänster utgjorde 44,3 procent av fonden inför februari. Även hälsovård och sällanköpsvaror vägde tungt med 14,4 respektive 10,8 av tillgångarna allokerade.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Lannebo Småbolag - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -