NÄTMÄKLARE
UPPGIFTER OM ROBINHOOD STOPPAR KÖP I VISSA AKTIER (Direkt)

2021-01-28 14:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flera amerikanska nät- och appmäklare har infört restriktioner den hett uppmärksammade Gamestop-aktien och flera andra instrument som sett en dramatisk volymökning i handeln.

Det rapporterar flera medier. Uppgifterna har inte bekräftats från Robin Hood, betonar tv-kanalen CNBC.

Enligt uppgifterna ska Robinhood nyligen infört restriktioner för att ta nya positioner i Gamestop-aktien och optioner relaterade till Gamestop. Det följer dylika besked från flera andra aktörer i sektorn, bland annat TD Ameritrade.

Gamestops aktie har de senaste dagarna varit i ropet på grund av att en organiserad köpvåg av privatinvesterare i nätforumstråden Reddit Wall Street Bets fått kursen att gå upp med som mest 1.700 procent de senaste två veckorna.

Flera andra aktier, bland annat biografkedjeägaren AMC och telekombolaget Nokia, har varit föremål för dylika attacker som delvis varit ämnade att "bränna blankare" såsom hedgefonder och finansanalytiker som tagit position för nedgång.

Tidigare under torsdagen meddelade också Nordnet att ett tidigare rekord i transaktioner krossats under onsdagen, då rapportsäsong och allmän börsfeber spätts på av Reddit-fenomenet.

Vill du höra mer om det kurskaos som sätts i samband med uppmärksamheten kring Reddit? Lyssna på Nyhetsbyrån Direkts podcast FollowTheMoney: Reddit-dårarna, Gamestop-döden och blankarpanikens historia. Avsnittet finns tillgängligt på alla podcastplattformar, bland annat på <i>Spotify</i>.

Joakim Rönning +46 8 5191 7930

Nyhetsbyrån Direkt


Nordnet - I dag

{point.key}

Avanza Bank Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -