På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Endomines
Endomines nyemission tecknades till 76 procent, tillförs 214 miljoner kronor (Finwire)

2021-01-28 12:38
Gruv- och prospekteringsbolaget Endomines avslutade den 25 januari teckningstiden i bolagets nyemission med företrädesrätt för aktieägarna. Det slutliga utfallet visar att nyemissionen tecknades till 76,0 procent, fördelat på 60,5 procent med stöd av teckningsrätter och 15,5 procent utan stöd av teckningsrätter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Eftersom den sammanlagda teckningen i företrädesemissionen överstiger 168 miljoner kronor kommer företrädesemissionens garanter inte att teckna några aktier under sina respektive garantiåtaganden.

Bolaget tillförs 214 miljoner kronor före emissionskostnader. Hela emissionslikviden har betalats kontant, och ingen kvittning av skuld har gjorts genom företrädesemissionen. Endomines emitterar 85,59 miljoner nya aktier och har därefter 216,90 miljoner aktier utestående.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Endomines - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -