På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Franklin Biotechnology Disc A Acc $
Franklin Biotechnology steg 3,51 procent i december (Finwire)

2021-01-27 10:38
Fonden Franklin Biotechnology Disc A steg 3,51 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 4,49 procent. Under 2020 har fonden avkastat 27,52 procent och är därmed bättre än index som har ökat 25,69 procent. Det framgår av en månadsrapport skriven av förvaltarna Evan McCulloch, Wendy Lam och Akiva Felt.

Positiva bidragsgivare för fonden under månaden var övervikterna i bolagen Fate Therapeutics, Iovance Biotherapeutics och Rocket Pharmaceuticals.

Förvaltarna kommenterar att de förväntar sig se fortsatt ökning av konsolidering till följd av sammanslagningar och uppköp i hälsosektorn. Vidare skriver förvaltarna att pandemin har gjort det svårt för bolag att genomföra due diligence på potentiella uppköpskandidater något som bör bli lättare mot andra halvan av 2021.

Att Joe Biden vann presidentvalet skulle kunna tolkas negativt för läkemedelsbolag och hälsosektorn generellt, förvaltarna för fonden Franklin Biotechnology har dock inte sett något svaghet i marknaden ännu. Vidare pekar förvaltarna på att fokus för Bidens kampanj har inte varit sänkta kostnader för läkemedel så negativ reaktion i marknaden kanske uteblir.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Franklin Biotechnology... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -