Beijer Ref
Beijer Ref:s vd Per Bertland aviserar sin avgång (Finwire)

2021-01-27 19:33
Styrelsen för kylgrossisten Beijer Ref har av Per Bertland i dag informerats om att han planerar att avgå som vd. Övergången kommer att ske när en efterträdare har hittats eller senast under senare delen av 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

Per avser att förbli aktiv inom Beijer Ref genom att göra sig tillgänglig för att kunna ingå i styrelsen, om det stöds av aktieägarna. Beijer Ref:s största aktieägare, EQT Private Equity, har uttryckt sin avsikt att kalla till en bolagsstämma där de kommer att nominera Per till styrelseledamot.

”Efter 21 år med Beijer Ref och åtta år som vd är det med blandade känslor jag tar detta steg, eftersom jag har uppskattat mycket att vara en del av resan i att göra vårt företag till en världsledande distributör med ett starkt hållbarhetsfokus. Beijer Ref har en stark kultur och jag har verkligen gillat att arbeta med alla mina fantastiska kollegor runt om i världen. Idag är företaget starkare än någonsin och jag har därför fattat beslutet att det nu är rätt tid att initiera en ordnad övergång av ledarskapet. Om jag väljs av aktieägarna är min ambition att förbli aktiv inom Beijer Ref som styrelseledamot, eftersom jag tror att jag kan fortsätta att bidra till framtida tillväxt och framgång för Beijer Ref genom mitt branschnätverk och min erfarenhet", säger Per Bertland.

I december 2020 meddelades att EQT seglat upp som största ägare i Beijer Ref med knappt 30 procent av aktierna.

Lars Johansson
lars.johansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Beijer Ref B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -