REGERINGEN
FÖRLÄNGER AVRÅDAN FÖR ICKE-NÖDVÄNDIGA RESOR - LINDE (Direkt)

2021-01-26 09:34

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Regeringen förlänger avrådan för icke-nödvändiga resor utanför EU till och med den 15 april. Avrådan gäller därmed under både sport- och påskloven.

Det sade utrikesminister Ann Linde vid en digital pressträff på tisdagen.

Hon sade att regeringen genom att redan nu lämna detta besked vill skapa tydlighet och förutsägbarhet så att människor ska kunna planera.

"I dag är det inte möjligt att förutsäga när det blir tryggt att resa i världen igen…Vi gör bedömningen att osäkerheten i världen kommer att vara i flera månader", sade Linde och tillade att man framförallt måste planera att man kan resa hem.

Enligt Ann Linde är det dock inte riskfritt att resa inom Europa heller, även om det är lättare att ta sig hem i Europa än om man befinner sig på en annan kontinent.

"Som jag ser det måste man verkligen fråga sig om resan är nödvändig", fastslog hon, eftersom nya begränsningar snabbt kan införas.

Enligt utrikesministern gör regeringen en helhetsbedömning och "det kan mycket väl bli så att vi tar bort delar av avrådan" efter den 15 april. Avrådan kan dock även förlängas.

Sofia Polhammer +46 8 5191 7937

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -