Qualcomm
Veoneer tecknar samarbetsavtal med Qualcomm, skapar varumärket Arriver för mjukvaruenhet (Finwire)

2021-01-26 08:46
Fordonsteknikbolaget Veoneer har tecknat avtal med Qualcomm Technologies innebärande att bolagen ska samarbeta kring skalbara lösningar för avancerat förarstöd, ADAS, "collaborative driving" och självkörande system. Intentionen att starta ett samarbete kommunicerades första gången den 27 augusti 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Plattformen kommer adressera bilsektorns ökande behov av skalbara lösningar som kan uppgraderas, vilket ställer krav på avancerade och energieffektiva data-, uppkopplings- och molntjänstfunktioner för alla typer av fordon.

Systemet integrerar Veoneers nästa generation mjukvara för perception och körpolicy med Qualcomm Snapdragon Ride ADAS/AD skalbara portfölj av System on a Chip, SoC, processorer och acceleratorer.

Veoneer och Qualcomm har samarbetat i flera månader för att skapa en produktportfölj med ett skalbart, öppet ADAS och autonomt körsystem som adresserar hela fordonsmarknaden med en integrerad mjukvaru- och SoC-plattform

Arriver är namnet på Veoneers dedikerade mjukvaruenhet som utvecklar komplett mjukvara för perception och körpolicy. Arriver ägs till 100 procent av Veoneer, men för samarbetet med Qualcomm kommer verksamheten skötas i enlighet med en särskild informationshanterings- och rapporteringsstruktur.

I anslutning till dagens överenskommelse har Veoneer och Qualcomm dessutom gjort framsteg i planeringen av när olika funktionaliteter kan implementeras på plattformen. Arrivers mjukvara fungerar körs redan på Snapdragon Ride-plattformen och planen är att den ska kunna erbjudas fordonstillverkare inom de närmaste månaderna.

Samarbetet mellan företagen har presenterats för ett antal fordonstillverkare och Tier 1-leverantörer, vilket resulterat i mycket positiva kommentarer rörande plattformens tilltänkta specifikationer och kapacitet.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

QUALCOMM - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -