EUROPABÖRSER
UBS OCH NOVARTIS ÅT OLIKA HÅLL, STOXX 600 +0,7% (Direkt)

2021-01-26 18:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Europabörserna handlades klart uppåt på tisdagen. Samlingsindexet Stoxx 600 ökade med 0,7 procent.

På börsen i Schweiz handlades UBS upp med 2,4 procent efter att ha redovisat ökad omsättning och vinst i det fjärde kvartalet. Vidare har banken beslutat att återstarta återköpsprogram till ett värde av 2 miljarder dollar efter resultatsläppet.

Fortsatt bland schweiziska bolag föll läkemedelsbolaget Novartis med 2,1 procent. Kärnverksamhetens rörelseresultat under 2020 landade i den nedre delen av prognosintervallet.

I Frankfurt stärktes DAX-indexet med 1,7 procent medan Parisbörsens CAC 40 adderade 0,9 procent.

Den tyska kemikoncernen Linde meddelade sent på måndagen att den kvartalsvisa utdelningen höjs samt att ett aktieåterköpsprogram på upp till 5 miljarder dollar sjösätts. Aktien gick upp med 3,5 procent.

I London stärktes FTSE 100-indexet med 0,5 procent.

Sportklädesbolaget JD Sports överväger finansieringsalternativ för att öka kapaciteten inför framtida möjligheter. JD Sports är väl positionerat för ytterligare expansion och en möjlig kapitalanskaffning borde inte komma som en överraskning, bedömde Shore Capital. Marknaden svarade med att handla ned aktien 3 procent.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Novartis ADR - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -