På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Cellink
Cellink stiger 5 procent efter höjd riktkurs från Carnegie - tror på stadigt ökande tillväxt efter pandemin (Finwire)

2021-01-26 10:54
Bioteknikbolaget Cellink drar cirka 5 procent idag efter att ha erhållit en höjd riktkurs från Carnegie. Den uppgår nu till 305 kronor, upp från tidigare 230, framgår det av en analys.

Analyshuset tror på att bolaget kommer få en stadigt ökande tillväxt efter pandemin med ökande efterfrågan från kunder. Det gäller främst för dispenseringslösningar.

Det ses även möjligheter för Cellink att återskapa framgångarna med direktförsäljningsorganisationen i Europa även i USA, vilket kan skapa accelererande tillväxt i regionen.

Carnegie estimerar intäkter om 133 miljoner kronor i det femte kvartalet (bolaget genomför just nu en justering av räkenskaperna), motsvarande en sekventiell tillväxt om 58 procent kontra förra kvartalet.

Riktkursen om 305 kronor baseras på en diskonteringsränta om 8,5 procent på en ev/sales-multipel om om 17 gånger på 2022 års siffror. Det motsvarar en rabatt om 40 procent mot internationella medtech-disruptors med samma marknadsexponering.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

CELLINK B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -