ABB
ABB har levererat åtta nya robotar till ICA:s centrallager i Västerås (Finwire)

2021-01-26 09:17
Kraft- och automationsbolaget ABB har ersatt gamla robotar med den senaste robottekniken på ICA:s centrallager i Västerås. Inne på ICA:s kyllager i Västerås arbetar åtta robotar. Låda efter låda med kött lyfts från transportbandet för att sorteras butiksvis. Det framgår av ett pressmeddelande.

För två år sedan beslutade ICA att investera i en helt ny robotpark, då styrsystemet och mekaniken i de äldre robotarna började närma sig slutet av sin livslängd.

I ICA:s stora centrallagret i Västerås arbetar över 1 000 medarbetare 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Den del av verksamheten som hanterar sortering av vacuumförpackat kött är helautomatiserad. Åtta stycken ABB-robotar av modell IRB 6700 hanterar lådorna med kött innan de med lastbil transporteras till ICA:s butiker runt om i landet.

Robotbytet har i huvudsak skett under 2020. Efter att den första roboten provgått utan problem i ett halvår, installerades övriga robotar två i taget med en veckas mellanrum. Bytet planerades så att det kunde genomföras under pågående produktion

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

ABB Ltd - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -