På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

USA
VILLIG ATT KOMPROMISSA RÖRANDE STIUMULANSCHECKAR (Direkt)

2021-01-25 22:36

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Under måndagskvällen höll USA:s president ett tal där han lovade att stötta inhemsk konsumtion och investera i infrastruktur under en "köp amerikanskt"-policy. Vidare menade Joe Biden att han är öppen för diskussioner rörande behörighetskraven för stimulanserna.

Det rapporterar Reuters.

Presidenten menar att han är redo för att förhandla om behörighetskraven för de föreslagna covid-stimulanscheckarna, en vink till de lagstiftare som har menat att de borde riktas mer mot låginkomsttagare.

Den tidigare omgången av stimulanscheckar, inklusive checken på 600 dollar per person som godkänts i december, var begränsad till individer som tjänade mindre än 75.000 dollar per år och gifta par med en inkomst lägre än 150.000 dollar.

På vaccinfronten sa Joe Biden att han kan komma att höja sitt 100 miljoners vaccinationer på 100-dagar mål till 150 miljoner.

Biden menade vid en utfrågning att det är troligt att 1 miljon eller fler doser kommer delas ut per dag inom cirka tre veckor.

"Om vi bär masker nu fram tills slutet av april, säger experterna att vi kanske kan rädda 50.000 liv", uppgav Biden.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -