QUICKBIT
OMSÄTTNING OCH RESULTAT UNDER MÅLSÄTTNING 2 KV (Direkt)

2021-01-25 20:24

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Fintechbolaget Quickbit, verksamma inom kryptovalutor, meddelar att omsättningen och rörelseresultatet för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret 2020/2021 kommer uppgå till cirka 230 respektive 0,3 miljoner kronor. Ett resultat under bolagets tidigare målsättning om en oförändrad omsättning i det andra kvartalet jämfört med det första.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Vidare menar bolaget att inledningen av tredje kvartalet har inletts med ökade transaktionsvolymer jämfört med ingången av andra kvartalet och kvarhåller därför sin bedömning av omsättningsökningen för det tredje kvartalet.

Anledningen uppges av bolaget vara fortsatt minskade transaktionsvolymer drivet av omställningsprocessen till transaktionsflöden med högre kvalitet och lägre risk samt ett färre antal nya operatörer än förväntat som är fullt integrerade.

Tappet i rörelseresultat uppges vara drivet av i huvudsak lägre intäkter och ökade externa kostnader.

Den tidigare bedömningen om oförändrad omsättning i det andra kvartalet baserades på att transaktionsvolymer från nya fullt integrerade operatörer genom avtalet med Bambora kompenserade för minskade volymer på grund av omställningen, heter det.

Bolaget har under det andra kvartalet arbetat för att förkorta tiden det tar att fullt integrera nya operatörer. Effekterna av detta arbete har dock försenats som en konsekvens av tekniska faktorer som Quickbit anser ligga utanför deras kontroll.

Den totala tiden för att fullt integrera nya operatörer har dock minskat, enligt bolaget, jämfört med tre månader tidigare.

Delårsrapporten för bolagets andra kvartal 2020/2021 förväntas publiceras den 10 februari.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Quickbit - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -