IPO
NIMBUS BEKRÄFTAR NOTERINGSPLAN, SIKTAR PÅ FIRST NORTH 10/2 (Direkt)

2021-01-25 08:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nimbus bekräftar nu att båttillverkaren ska ansöka om notering på Nasdaq First North. Första dagen för handel beräknas bli omkring den 10 februari.

Det framgår av ett pressmeddelande.

I förra veckan skrev Dagens Industri att Nimbus skulle till börsen "inom kort".

"Noteringen förväntas främja Nimbus Groups fortsatta tillväxt och operationella strategi, bland annat genom en förbättrad tillgång till kapitalmarknaden såväl som genom en diversifierad ägarbas av nya svenska och internationella aktieägare", skriver bolaget.

I samband med noteringen görs en ägarspridning av aktierna i bolaget genom en nyemission och en försäljning av befintliga aktier. Nyemissionen väntas tillföra bolaget cirka 200 miljoner kronor före transaktionskostnader.

Roosgruppen, ODIN Fonder, Lazard Asset Management, Handelsbanken Fonder, LMK Venture Partners och Briban Invest har åtagit sig att köpa aktier i erbjudandet för ett belopp om högst cirka 291 miljoner kronor till en värdering om upp till cirka 1.008 miljoner kronor.

"Huvudägaren kommer efter erbjudandet fortsatt ha ett väsentligt aktieinnehav i bolaget, och har uttalat att de avser kvarstå som aktieägare i bolaget på lång sikt", heter det i pressmeddelandet.

Under niomånadersperioden som slutade den 30 september 2020 uppgick Nimbus Groups nettoomsättning till 830 miljoner kronor med en ebita om 62 miljoner kronor, vilket motsvarar en ebita-marginal om 7,4 procent.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -