EUROBATTERY MINERALS
MINERALRESURSUPPDATERING FÖR HAUTALAMPI (Direkt)

2021-01-25 08:51

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Gruv-och prospekteringsbolagets Eurobattery Minerals meddelar att finländska Finncobalt redovisat slutliga analysresultat från sommarens borrprogram för Hautalampi-projektet i östra Finland, som tidigare visat på en utvidgning av resurspotentialen från 800 till 1.400 meter.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"De slutliga resultaten från Fas-1 borrningarna från Hautalampi nickel-kobolt-koppar-projektet visar ännu en gång den mineraliserade zonenskontinuitet längs strykningsriktningen utanför den historiska mineralresursen. Detta är väldigt lovande och vi är övertygade om att det fortfarande finns betydande tillgångar som kan påvisas med ytterligare borrningar längs strykningsriktningen och mot djupet. Vi ser fram emot att snart få ta del av den slutliga analysen från Finncobalt, vilken kommer att ligga till grund förkommande borrplanering och resursberäkning", kommenterar vd Roberto García Martínez i pressmeddelandet.

Vidare framgår det att Finncobalt för närvarande tolkar de geologiska och strukturella data som samlats in från borrkärnorna i Hautalampi och anpassar den geologiska- och fyndighetsmodellen till den som tidigare utvecklats för Keretti koppargruva. Alla borrnings- och analysdata kommer att användas för bedömning av mineraltillgångarna och för planering av Fas 2-borrningarna 2021.

Kommande borrningar inriktar sig mot djupare nivåer och ska även fylla upp mellanrummet mellan den historiska mineralresursen och borrningarna 2020. Det finns stora möjligheter att bekräfta ytterligare en 775 meter förlängning av Blue Sky mineraliseringen i detta område, heter det.

För Fas-1 borrningen färdigställdes totalt 29 borrhål, omfattande totalt 3.769 meter inom den tillståndsgivna gruvkoncessionen vid Hautalampi, vilket meddelats om tidigare under 2020.

Anthony Livebrant +46 8 5191 7910

Nyhetsbyrån Direkt


Eurobattery Minerals - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -