På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Tesla
Tesla blickar mot Indien - men utmaningarna är många (Finwire)

2021-01-22 12:17
Tesla har registrerat ett lokalt bolag i Indien tidigare denna månad och kan komma att börja sälja bilar på marknaden senare under sommaren. Men i priskänsliga Indien väntas Tesla initialt bli ett nischmärke som endast rika och ledande företagschefer kan önska sig vilja lägga vantarna på, rapporterar Reuters.

Medan elbilar håller på att slå igenom i den utvecklade världen är dess förekomst i Indien minimal. Förra året såldes det bara 5 000 enheter av en total försäljning av 2,4 miljoner bilar. Som jämförelse såldes det 1,25 miljoner nya elbilar i Kina, världen största bilmarknad.

Anledningen till varför elbilar har svårt att slå igenom i Indien är delvis på grund av den undermåliga laddinfrastrukturen men också bristen på lokal produktion. Detta trissar upp priset.
Tesla kommer att tvingas importera sina Model 3 och sälja för 65 000 - 75 000 dollar styck, vilket är det dubbla priset mot i USA, uppger insynspersoner.

Analytikerna tror att Tesla så småningom kommer starta produktion i Indien. Men det kommer att dröja. Wedbush Securities spår att den indiska elbilsförsäljningen kan komma att stå för fem procent av Teslas totala försäljning inom 7-8 år.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Tesla Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -