På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

INZILE
GENOMFÖRT EN RIKTAD NYEMISSION OM CA 127 MLN KR (Direkt)

2021-01-21 23:00

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Elfordonsutvecklaren Inzile har genomfört en riktad nyemission om cirka 127 miljoner kronor genom ett accelererat bookbuilding-förfarande.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Teckningskursen i nyemissionen motsvarar en rabatt om cirka 10,3 procent jämfört med stängningskursen om 54:6 kronor den 21 januari.

Ett av syftena med nyemissionen är att finansiera bolagets löpande verksamhet och dess fortsatta investeringar i teknologisk utveckling av produktionsanläggningar, fordon och kundplattformar samt produktions- och affärsutveckling, heter det.

Inzile avser även att stärka försäljnings- och marknadsorganisation med målet att öka kännedomen om bolaget samt att etablera, underhålla och utveckla relationer med potentiella kunder i såväl Sverige som Danmark, Norge och Finland.

Vidare skriver bolaget att emissionslikviden också kommer att bidra till att stärka bolagets rörelsekapitalsposition.

"Vi är mycket glada över att intresset för Inzile har visat sig vara stort även bland svenska och internationella institutionella investerare. Med detta kapitaltillskott kommer vi kunna accelerera Inziles utveckling mot vårt mål om att bli den ledande aktören på marknaden inom vår nisch" skriver vd Ragnar Åhgren.

Nyemissionen medför en utspädningseffekt om cirka 13,1 procent av aktiekapitalet.Inzile - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -