På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Handelsbanken
Kepler Cheuvreux rekar banktrio inför rapporter (Finwire)

2021-01-21 12:08
Kepler Cheuvreux har granskat banktrion SEB, Handelsbanken och Nordea inför fjärde kvartalsrapporterna.

I SEB:s fall har rekommendationen höjts till behåll från minska. Detta då SEB i egenskap av Sveriges största företagsbank bör vara positionerade att dra nytta av potentiellt högre affärsutgifter hos kunderna under 2021 efter pandemin 2020.

”Även om tillsynsbegränsningar och politik kan begränsa den kortsiktiga möjligheten till utdelning, anser vi att SEB är en av de mest kapitaliserade nordiska bankerna och positionerade för en attraktiv distribution framöver”, skriver Kepler och höjer riktkursen till 93 kronor (80).

För Handelsbanken upprepas köp. Banken är ett attraktivt, defensivt case bland europeiska banker som förtjänar en premie gentemot nordiska konkurrenter, menar Kepler. Riktkursen på 99 kronor upprepas också.

Det blir också upprepad köprekommendation för Nordea med riktkursen 7,90 euro. Kepler räknar med att banken levererar åtta procent bättre justerat rörelseresultatet i fjärde kvartalet, jämfört med året innan.

”Enligt vår åsikt är Nordea på god väg att nå sitt mål för 2022. Det största hindret för att nå målet om en avkastning på eget kapital om 10 procent är det överskjutande kapitalet om 1,2 EUR per aktie vid årsskiftet, vid en tillämpning av ECB:s rekommendation om utdelningsbegränsning”, skriver Kepler.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Handelsbanken A - I dag

{point.key}

Nordea Bank Abp - I dag

{point.key}

SEB A - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -