Gigger Group
Gigger Group tecknar samarbetsavtal med influencer-marketingbyrån Collabs (Finwire)

2021-01-21 13:35
Saas-bolaget Gigger Group har ingått ett samarbetsavtal med influencer-marketingbyrån Collabs, som utvecklat en plattform för företag och influencers att hantera kampanjer i sociala medier. Collabs influencerfokus är främst på så kallade "micro-influencers" med mellan 3 000 och 300 000 följare, och som anses ha de mest lojala följarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

Gigger har skapat en plattform som gör det möjligt för gigarbetare och frilansare att finna nya uppdrag, fakturera för uppdrag samt få sin löneadministration utförd.

Samarbetet mellan bolagen syftar till att möjliggöra för Collabs anslutna och tillkommande influencers att fakturera sina kampanjer och arbeten genom Giggers plattform och få ersättningen utbetald som lön. Collabs har i dagsläget över 87 miljoner internationella influencers i sin plattform.

Avtalet är tecknat på tre år med tre månaders ömsesidig uppsägning. Bolagen tillämpar gemensam vinstdelning. Avtalet innebär att alla Collabs influencers erhåller en lägre avgift för fakturering och lönehantering. Även följare till Collabs influencers kommer att erbjudas attraktiva avgiftsnivåer när de väljer att som giggare ansluta till Giggers plattform. Bland micro-influencers så har cirka 70 procent inga egna bolag, utan fakturerar via en giggplattform.

Collabs marknadsnärvaro ökar kraftigt och som exempel marknadsför välkända varumärket Lindex delar av sitt sortiment i globala kampanjer med stort antal influencers i olika länder genom Collabs och plattformen. Bolagets omsättning är i en ökande trend och uppgick i fjärde kvartalet 2020 till 3 miljoner kronor. I samarbetet mellan Gigger och Collabs har förväntningarna det första året 2021 satts lågt med prognos i fakturerad omsättning till cirka 25 miljoner kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

Syncro B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -