På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Dist IT
Affärsvärlden ersätter Dustin med Dist IT i sin portfölj (Finwire)

2021-01-21 12:49
Bankerna var pigga vilket drog upp Affärsvärldens portfölj. Tidningen köper ett nytt innehav i IT-sektorn. Det framgår en uppdatering på torsdagen.

Affärsvärlden har köpt in en post i IT-distributören Dist IT. Bolaget tillhandahåller ett stort sortiment IT-tillbehör till återförsäljare i Norden. Företaget har varit i en lönsamhetsmässig svacka, men gick nyligen ut med en vinstvarning som pekade på att marginalerna nu rör sig tydligt i rätt riktning. Affärsvärlden ser en bra uppsida på runt 40 procent i Dist IT.

Dist IT ersätter Dustin som säljs ur portföljen. Den aktien handlas kring 75 kronor vilket är relativt nära Affärsvärldens riktvärde på 78 kr som sattes i senaste analysen. Dustin gav en avkastning på 45 procent inklusive utdelning under sina fyra månader i portföljen. Tidningen sänker också rådet i Dustin till neutral.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

DistIT - I dag

{point.key}

Dustin Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -