AVANZA
HÖJD KOSTNADSNIVÅ 2021 GÅR TILL MER IT-PERSONAL - VD (Direkt)

2021-01-21 11:43

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Avanzas högre kostnadsökningstakt under 2021 ska mer eller mindre helt och hållet gå till att utöka nätbankens IT-personalstyrka.

Det sade bolagets vd Rikard Josefson vid torsdagens rapportpresentation.

"Det handlar om fler tech-personer och utvecklare, sedan uppger vi aldrig exakt vad vi arbetar på. Generellt sett ska vi skala upp och det är mycket inom IT", sade han.

Rikard Josefson kunde inte nämna något specifikt område, produkt eller tjänst som kräver de extra resurserna utan uppgav att bolaget egentligen kan "förbättra allting".

Prognosen för 2021 är en kostnadsökning på omkring 15 procent, vilket Avanza meddelade redan i december. Den nivån ligger över bolagets långsiktiga guidning om en kostnadsökningstakt på 9-12 procent.

Vidare förtydligade han sin kommentar i bokslutsrapporten om att Avanza har nått sina mål "med råge" och att bolaget därför ska återkomma till om det behöver höja sin ambitionsnivå ytterligare.

"Vi kommer under året att på nytt se över målen för att eventuellt höja dessa. Jag och Anna Casselblad (Avanzas tillträdande finanschef, reds anm) kommer att spendera tid på det under våren", sade Rikard Josefson.

Avanzachefen konstaterade vidare att "utsikterna för 2021 är bra", inte minst efter att bolaget lyft intäktsparametrarna under 2020, men tillade att bolaget inte ger några prognoser vad gäller intäkter eller resultat.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Avanza Bank Holding - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -