På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Alphabet
AI-forskare om rankning av AI-labb: 'hatar den frågan' (Finwire)

2021-01-21 13:07
CNBC har gjort en utfrågning i USA för att få reda från forskare om vilka är deras favorit AI-labb. Det intressanta i sammanhanget är att många inte uppskattar den frågan av det enkla skälet att det är svårt att ge ett svar på den.

”Wow jag hatar den frågan”, sade Mark Riedl, professor på Georgia Tech School of Interactive Computing men tillade att det enligt ryktet är Deepmind, OpenAI och FAIR (Facebook AI). ”Dessa är topp tre”, sade Riedl.

Nathan Beniach, som är en AI-investerare och partner på Air Street Capital, instämde men tillade att Google Brain och Microsoft kan potentiellt räknas till topp tre.

För de mindre kunniga inom AI-labbar är Deepmind ägda av Googles moderbolag Alphabet medan OpenAI har Elon Musk som en av sina grundande investerare. Även Microsoft har investerat i OpenAI, en hel miljard dollar. FAIR:s finansiering är mindre känd då Facebook inte offentliggör dessa siffror.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Alphabet Inc Class C - I dag

{point.key}

Facebook Inc - I dag

{point.key}

Microsoft Corp - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -