Norron Select
Norron Select har valt att minska exponeringen mot aktiemarknaden i början av 2021 (Finwire)

2021-01-20 15:09
Fonden Norron Select steg 6,26 procent i december. Under 2020 har fonden avkastat 26,54 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under slutet av året har fondens förvaltare varit aktiva med att justera exponeringen mot aktiemarknaden. Inför 2021 var fonden mellan 10 och 15 procent nettolånga. I starten av året har förvaltarna valt att återigen minska exponeringen något och tagit långa positioner i volatilitet då de tror att marknaderna är överköpta.

Vidare kommenterar fondförvaltarna att inflödena i aktiefonder är på femton års högsta samt att hedgefonder är mycket aktieexponerade. Under perioden har fonden minskat sina innehav i små bolag och samtidigt ökat i större likvida innehav.

Fondens förvaltare tror att det finns en större risk för en ränteökning från FED, mot bakgrund av stigande inflation, än vad konsensus tror.

Av fondens långa innehav gick RenewCell, Aker Carbon Capture och Kahoot starkast. I den negativa vågskålen återfanns Nordea, SEB och AstraZeneca.

På kortsidan gick positionerna i Latour, Kesko och Camurus bra medan MIPS, Fortnox och Embracer utvecklades sämre.

De tre största aktieinnehaven inför 2021 var G-Lott, Dometic och SEB.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Norron Select R - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -