ITALIEN
CONTE FÖRVÄNTAS FÅ BRETT STÖD FÖR STIM-PAKET - RTRS (Direkt)

2021-01-20 21:06

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den italienska premiärministern Giuseppe Conte kommer att få brett parlamentariskt stöd för det 32 miljarder euro stora stödpaketet till den coronadrabbade ekonomin, enligt lagstiftare. Uppgifterna kommer efter att Conte på tisdagen knappt överlevt veckans försök av en koalitionspartner att avskaffa honom.

Det rapporterar Reuters.

Stimulanspaketet som godkändes av senaten förra veckan, vilkens omröstning i parlamentet kommer ske sent på onsdagen, kommer att vinna stöd från hela det politiska spektrumet, sade regerings- och oppositionspartikällor, enligt Reuters.

Pengarna kommer främst riktas mot den hårt pressade nationella hälso- och sjukvården, finansiera bidrag till konkurshotade bolag, finansiera företagens permitteringar och ge stöd för uppskjutning av skattebetalningsfristerna.

Bidraget kommer att öka budgetunderskottet till 8,8 procent av bruttonationalprodukten i år, enligt finansministern Roberto Gualtieri, upp från det nuvarande målet för 2021 på 7 procent och bara marginellt under de 10,5 till 10,8 procent som 2020 förväntas ha slutat på.

Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -