Superdry
Superdry drabbats hårt av nedstängningar - intäkter och resultat minskat drastiskt (Finwire)

2021-01-19 10:33
Det brittiska klädmärket Superdry har haft det tufft på grund av att kraftiga nedstängningar i Storbritannien tvingat koncernen att hålla stängt. Intäkterna och resultatet har minskat drastiskt för första halvåret som slutade 24 oktober.

Försäljningen i butiker sjönk med 44,8 procent på årsbasis medan intäkterna från online ökat med cirka 50 procent, men det räckte inte för att kompensera nedgången i butikerna.

Totalt sjönk intäkterna med 23,4 procent och landade på 282,7 miljoner pund för halvåret medan resultatet uppgick till -10,6 miljoner pund före skatt, motsvarande en förlustökning om cirka 300 procent från ifjol.

Hittills under andra halvåret har intäkterna under de elva veckorna fram till 9 januari minskat med 27,2 procent. I butikerna noteras ett ras med 52 procent medan e-handeln ökat 13,2 procent. Per den 9 januari hade Superdry 72 procent av sina butiker stängda.

Likviditeten i bolaget uppges vara fortsatt stark med en nettokassa på 54,8 miljoner pund, plus lånefaciliteter. På grund av osäkerheten ger Superdry ingen prognos för räkenskapsåret.

Superdry backar idag 9,6 procent på Londonbörsen.

Tim Hansson
tim.hansson@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -