SSAB
SSAB fortsätter stiga med stöd av höjda riktkurser från anaytikerna - BN (Finwire)

2021-01-19 10:45
Stålbolaget SSAB:s aktier fortsätter att stiga för andra dagen i följd efter att flera analytiker höjt sina rekommendationer eller riktkurser för aktien, rapporterar Bloomberg News.

Den mest omsatta B-aktien var klockan 10.40 upp med 4,9 procent till 30,70 kronor senast betalt. Uppgången den senaste veckan är 9,3 procent och den senaste månaden har aktien klättrat 14,9 procent.

Carnegie har höjt sin riktkurs till 42 kronor (35) med ett upprepat köpråd. Morgan Stanley höjer sin riktkurs till 36 (35) och upprepade sin rekommendation jämvikt. Banken skriver i en branschanalys att en återhämtning i priserna och leveranserna ger stöd åt ett uppsving i resultatet i fjärde kvartalet 2020, vilket troligen kommer accelerera under första och andra kvartalet i år.

Igår höjde Exane BNP Paribas och Credit Suisse sina rekommendationer för aktien till outperform, från tidigare neutral, med riktkurserna 38 respektive 33 kronor. Deutsche Bank höjde igår sin riktkurs till 29 kronor (26) och upprepade rådet behåll.

I Bloombergs databas finns 17 analytiker som bevakar bolaget. Det fördelas på åtta köpråd, fem har rådet behåll och fyra säljråd. Den genomsnittliga riktkursen är 33,61 kronor.

Henrik Öhlin
henrik.ohlin@finwire.se, 0703-21 06 99
Nyhetsbyrån Finwire

SSAB B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -