På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

FORDON
PACCAR I SAMARBETE MED AURORA OM SJÄLVKÖRANDE LASTBILAR (Direkt)

2021-01-19 10:38

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Startup-företaget Aurora, verksamt inom teknik för självkörande fordon, har ingått ett partnerskap med lastbilstillverkaren Paccar om att utveckla självkörande lastbilar.

Det skriver Venture Beat.

Avtalet är Auroras första på lastbilsområdet och målet är att skapa ett "accelererat utvecklingsprogram" som ska ta fram förarlösa lastbilar, till en början baserade på Paccars modeller Peterbilt 479 och Kenworth T680.

Aurora köpte i december i fjol nättaxitjänsten Ubers enhet för självkörningsteknik, Uber Advanced Technologies, för 400 miljoner dollar – en affär som gjorde Aurora och Uber till partners då Uber fick 26 procent av aktierna i Aurora.

Målet med Paccarsamarbetet är att skapa en "expansiv" plan för framtida självkörande lastbilar. Aurora och Paccar ska enligt planerna arbeta tätt ihop och samarbeta om såväl komponentförsörjning som teknikförbättringar, samt om integrationen av Peterbilt- och Kenworth-fordonen med Auroras hårdvara, mjukvara och tjänster.Paccar Inc - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -