Calliditas
Redeye positiva till Calliditas dotterbolagsstudie med högre dos (Finwire)

2021-01-19 09:24
Forskningsbolaget Calliditas dotterbolag Genkyotex rapporterade under gårdagen positiva fas I-resultat för högre doser av setanaxib, dotterbolagets ledande produktkandidat. Redeye understryker att det är den höga dosen som är av intresse i resultaten och anser att det är lovande resultat.

"Att gå på en högre dos är lovande eftersom att det kan ge ytterligare effektivitetsfördelar om responskurvan ännu inte nått taket vid 800 milligram per dag", skriver analysfirman i en kommentar.

Vidare är Redeye positiva till responsen från den amerikanska läkemedelsmyndigheten om att gå direkt på pivotala studier för setanaxib inom indikationen primär gallvägskolangit vilket gör att projektet snart är en tillgång i sen fas.

Fas I-studien visade att setanaxib tolereras väl vid de testade doserna, utan att någon säkerhetssignal eller dosbegränsande toxicitet identifierats. Studien utvärderade säkerheten och farmakokinetiken för oral setanaxib vid utvalda doser hos 46 friska vuxna män och kvinnor. Studien bestod av en del med en enda eskalerande dos och en del med en upprepad eskalerande dos med dosering upp till 1 600 milligram per dag. Tidigare utvärderades doser på upp till 800 milligram per dag i en 24-veckors fas II-studie.

Calliditas äger efter avslutat uppköpserbjudande 86,2 procent av kapital och röster i Genkyotex.

Anna Sundström
anna.sundstrom@finwire.se, 0733-988 404
Nyhetsbyrån Finwire

Calliditas Therapeutics - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -