Bufab
Förvaltarna för Didner & Gerge Småbolag ökar i Cargotec och Konecranes - positiva inför den kommande fusionen (Finwire)

2021-01-19 09:49
Fonden Didner & Gerge Småbolag steg 7,5 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 5,1 procent. Under 2020 har fonden avkastat 22,6 procent och är därmed sämre än index som har ökat 23,0 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Innehav som bidrog till den positiva avkastningen under december inkluderar Recipharm, Bufab och Embracer. Recipharm steg mot bakgrund av att EQT tillsammans med ordförande och vd lade ett bud på bolaget. Bufab avslutade månaden +20 procent. Förvaltarna för Didner & Gerge Småbolag är dock fortsatt positiva till bolaget och pekar på att det handlas till rabatt gentemot förvärvintensiva bolag såsom Addtech och Indutrade.

"Aktieägarna i både Konecranes och Cargotec röstade för att godkänna fusionen mellan de två bolagen, vilket innebär att det nu återstår en konkurrensprövning. Som aktieägare i båda dessa bolag framstår affären som logisk och följaktligen röstade vi för den vid båda stämmorna. Ett motargument som framförts är att det skapas en än mer konglomeratliknande struktur efter fusionen, men vi ser en lösning till detta i en avknoppning av Cargotecs fina HIAB­-verksamhet. Vi ökade innehavet i både Cargotec och Konecranes i december. Det finns flera intressanta långsiktiga möjligheter som inte fångas i den nuvarande värderingen, bland dem en strukturellt stark position inom hamnautomation samt en tillväxtdrivare i elektrifiering av lyftutrustning", kommenterar förvaltarna Carl Gustafsson och Kristian Åkesson.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Didner & Gerge Småbolag - I dag

{point.key}

Bufab - I dag

{point.key}

Cargotec Oyj - I dag

{point.key}

Konecranes Oyj - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -