Aktie-Ansvar Europa
Aktie-Ansvar Europas förvaltare positiva inför 2021 - gjorde inga större förändringar i december (Finwire)

2021-01-19 09:58
Fonden Aktie-Ansvar Europa steg 0,5 procent i december, vilket var sämre än fondens jämförelseindex som steg 0,7 procent. Under 2020 har fonden minskat 11,8 procent och är därmed sämre än index som har minskat 9,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Under december månad gjorde fonden inte gjort några större förändringar i sina innehav. Främsta bidragsgivare var positioner i konjunkturkänsliga bolag inom industrisektorn. Specifika bolag som bidragit med positiv avkastning inkluderar BE Semiconductor, Corticeira Amorim och Croda International. I den negativa vågskålen återfanns bolag såsom ING Groep, Sanofi och AstraZeneca.

"Nu står vi inför en återhämtning som liknar en vanlig konjunkturuppgång. Dessutom har vi nu finanspolitiken i ryggen vilket i princip inte skett sedan EU bildades. Internationella placerare är också underviktade Europa vilket kan stödja börserna. Europa har många stora industriföretag som kommer att gynnas just i den här delen av konjunkturcykeln. Det bådar gott inför 2021", kommenterar förvaltaren Lars-Erik Lundgren.

Fondens största innehav vid årets slut var Solvay S.A, BE Semiconductor, ING Group, ASML Hold och Bellway PLC.


[Tabell 1]

Joakim Nilsson
Nyhetsbyrån Finwire
funds@finwire.se

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

Aktie-Ansvar Europa - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -