På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Odin Fastighet C
Sagax blev årets bästa innehav - Odin Fastighet ökade 3,2 procent i december (Finwire)

2021-01-17 13:34
Fonden Odin Fastighet C steg 3,2 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,5 procent. Sedan årsskiftet har fonden minskat 2,6 procent och är därmed bättre än index som har minskat 3,3 procent. Det framgår av en månadsrapport från förvaltaren Nils Hast.

"År 2020 blev ett bra år för ODIN Fastighet trots pandemin och de mycket turbulenta marknaderna under årets första kvartal. Sagax, ett fastighetsbolag som investerar i kommersiella fastigheter främst inom lager och lätt industri, är vårt största innehav och dessutom det som bidrog mest till avkastningen 2020. Sagax var också den bästa bidragsgivaren under 2019", skriver förvaltaren.

Utöver Sagax kom de två största positiva bidragen under året från norska Entra och svenska Offentliga Hus, som båda var föremål för uppköpserbjudanden. De sämsta innehaven blev Klövern, Corem och Pandox. Positionen i Klövern avyttrades dock i juli, uppger Hast.

Under året tog fonden in fem nya innehav i form av FastPartner, Amasten, Brinova, Offentliga Hus och Fortinova Fastigheter. Atrium Ljungberg och Capital såldes däremot.

Fondens största innehav var vid månadsskiftet Sagax, Nyfosa och Platzer fastigheter med portföljvikterna 8,79, 7,52 respektive 6,19 procent.

[Tabell 1]

Leonard Lenhoff
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

ODIN Fastighet C - I dag

{point.key}

Sagax D - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -