MGI GROUP
KÖPER AMERIKANSKA SPELUTVECKLAREN KINGSISLE (Direkt)

2021-01-16 12:50

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Frankfurtnoterade Media and Games Invest (MGI Group), som är parallellnoterat på Nasdaq First North i Stockholm, köper den amerikanska spelutvecklaren KingsIsle Entertainment. De största spelen i KingsIsles portfölj är MMORPG*-titlarna Wizard101 och Pirates101.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Köpeskilling är på 126 miljoner dollar kontant samt en möjlig tilläggsköpeskilling beroende på framtida resultatutveckling på upp till 84 miljoner dollar.

MGI Group genererade 19 miljoner euro och KingsIsle 12 miljoner i justerad ebitda under de första nio månaderna 2020. Intäkterna var 92 respektive 18 miljoner euro. För helåret 2021 lämnar KingsIsle en guidning på 25 miljoner euro i förväntade intäkter och en förväntad justerad ebitda på 17 miljoner.

Som en del av affären avser MGI Group göra en riktad nyemission av drygt 11 miljoner stamaktier till priset 2:25 euro vilket motsvarar en premie på 1,5 procent baserat på genomsnittlig stängningskurs under de senaste tjugo handelsdagarna på Xetra.

Nyemissionen är riktad till fonder där Oaktree Capital Management är rådgivare och kommer att ge bolaget ett kapitaltillskott på 25 miljoner euro. Oaktree kommer efter emissionen äga cirka 9 procent av aktierna i MGI Group. Oaktree har förbundit sig (lock-up) att inte sälja aktier under sex månader och har vanligtvis en ägarhorisont på tre-fem år på sina innehav, enligt pressmeddelandet.

* MMORPG - massively multiplayer online role playing game.

Mats Torgander +46 8 5191 7915

Nyhetsbyrån Direkt


MGI - Media and Games... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -