IPO
ABERA BIOSCIENCE AVSER NOTERAS PÅ SPOTLIGHT, GÖR EMISSION (Direkt)

2021-01-15 16:16

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det svenska vaccin- och bioteknikbolaget Abera Bioscience har preliminärt godkänts för notering på handelsplattformen Spotlight Stock Market. Företaget gör inför noteringen en nyemission på 24,1 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Abera Bioscience grundades år 2012 och är ett svenskt vaccin- och bioteknikbolag som utvecklar vacciner baserat på en egenutvecklad och patenterad plattform, BERA. Bolaget fokuserar i nuläget på två huvudområden - pneumokocker och immunonkologi.

Emissionslikviden är avsedd att finansiera vidareutveckling och slutförandet av det prekliniska programmet för Ab-01.12 samt påbörjandet av regulatoriska förberedelser för klinisk fas 1-studier. Därtill syftar kapitaliseringen bland annat till att finansiera planering och uppstart av bolagets immunonkologiprogram, uppges det.

"På Abera kombinerar vi över 30 års forskning inom molekylärbiologi med beprövade teknologier och med välkända, sjukdomsspecifika antigener, till effektiva vacciner. Vi ser stor potential i vår plattform BERA och att den kan ge världen nya, innovativa vacciner med brett skydd, som dessutom är kostnadseffektiva att tillverka", säger vd Maria Alriksson.

Bolaget har på förhand avtalat om teckningsförbindelser för motsvarande 75 procent av erbjudandet. Teckningskursen är 6:90 kronor per aktie.

Teckningsperioden väntas pågå mellan den 19 januari och den 2 februari. Första beräknade dag för handel på Spotlight är den 24 februari 2021.

Johan Lind +46 8 5191 7954

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -