På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RPM Galaxy E SEK
RPM Galaxy ökade 13,67 procent i december - sojabönspriset når ny rekordnivå (Finwire)

2021-01-14 17:43
Fonden RPM Galaxy E SEK steg 13,67 procent i december. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 0,19 procent. Det framgår av en månadsrapport.


Under månaden steg sojabönspriserna till 6,5 års-högsta till följd av leveransproblem och dåligt väder i Sydamerika. Oljepriserna ökade till följd av de positiva nyheterna kring vaccin. Silver och guld steg då dollarn sjönk i samband med allt högre oro för en stigande inflation.

Förvaltaren håller portföljen på en normal till låg risknivå då man anser att den optimistiska marknadsmiljön som varit nu kan börja nå sitt slut.

Bästa bidragsgivare för fonden var Soybeans, SGX Iron Ore 100, följt av Crude Palm Oil. Fonden missgynnades mest av Corn och Brazil Real.

Sektorsexponeringen var störst mot övriga råvaror, valutor samt räntor.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

European SICAV Allianc... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -