På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

RPM Evolving CTA Fund ER-SEK
Sänker portföljrisken i RPM Evolving CTA Fund - ökade 3,7 procent i december (Finwire)

2021-01-14 17:40
Fonden RPM Evolving CTA Fund ER-SEK steg 3,7 procent i december. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 6,68 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Uppgången under december berodde delvis på den sjunkande dollarn samt uppgångarna på de globala aktie- och råvarumarknaderna.

Förvaltaren uppger att de valt att sänka fondens portföljrisk tillbaka till de långsiktiga genomsnittsnivåerna med anledning av att den optimistiska markandsmiljön nu ser ut att avta. Denna riskökning som implementerades i augusti 2020 är därmed avslutad och tillförde cirka 55 bps.

Bäst avkastning under månaden kom från Brent Crude och Corn medan det gick sämst för innehaven i Hang Seng och Light Crude.

Vid månadens slut var fondens största sektorexponering mot aktier, följt av räntor och energi.

[Tabell 1]

Felicia Söderqvist
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

European Alliance RPM... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -