På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

HEXATRONIC
PREL FSG-TILLVÄXT 30% OCH ÖKAD LÖNSAMHET 4 KV (Direkt)

2021-01-14 12:03

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Hexatronic redovisar preliminära siffror för fjärde kvartalet, som bland annat visar på 30 procent försäljningstillväxt och ökad lönsamhet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Hexatronics nettopåverkan av covid-19 pandemin under fjärde kvartalet 2020 bedöms som marginell", heter det.

Nettoomsättningen för fjärde kvartalet uppgick preliminärt till cirka 600 miljoner kronor (463) vilket motsvarar 30 procent tillväxt, varav merparten är organisk. Ebita-resultate6t för fjärde kvartalet förväntas uppgå till mellan 62 och 67 miljoner kronor (28).

Orderstocken vid utgången av kvartalet var 97 procent högre än vid motsvarande tidpunkt föregående år varav hälften av ökningen är driven av redan kommunicerade sjökabelordrar.

Sedan andra kvartalet 2020 har Hexatronic valt att offentliggöra preliminära försäljnings- och lönsamhetssiffror med anledning av rådande osäkerhet pga. covid-19 pandemin.

"Vi såg i det fjärde kvartalet endast en marginell nettopåverkan av covid-19. Med införandet av hårdare restriktioner i stora delar av världen finns det en fortsatt osäkerhet framgent. Vår övergripande bedömning är fortsatt att erfarenheterna av covid-19 kommer leda till ökade investeringar i kommunikationsnäten, både avseende fast och mobil kommunikation", kommenterar Henrik Larsson Lyon, vd på Hexatronic.Hexatronic Group - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -