På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

C Worldwide Healthcare Select
C Worldwide Healthcare Select ökade 1,0 procent i december - steg 13,1 procent under året (Finwire)

2021-01-14 17:40
Fonden C Worldwide Healthcare Select steg 1,0 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som minskade 1,0 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 13,1 procent och är därmed bättre än index som har minskat 0,4 procent. Det framgår av en månadsrapport.
Positivt för månaden bidrog Novocure, Heron Therapeutics och Sarepta.

Novocure steg enligt fondens förvaltare efter att de inlett en fas 3-studie för behandling av glioblastom. Vidare uppger förvaltarna att Heron Therapeutics steg efter att de presenterat
säkerhetsdata inför eventuellt FDA-godkännande.

Negativt bidrog Quidel då godkännande av Covid-19-vaccin gjorde investerare osäkra kring försäljningsutvecklingen för deras tester. Negativt för perioden bidrog även Insmed och GW Pharma.
Nytt innehav i iRhytm och ökade innehav i AstraZeneca, Roche och Vertex. Minskade gjorde man i Insmed, Novocure, Exact Sciences, Vocera och Sarepta.

Vid månadens slut var fondens störst innehav Roche Holding, Thermo Fisher Scientific och Oncopeptides.

[Tabell 1]

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

C WorldWide Healthcare... - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -