På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

ASTRA ZENECA
FORSKARE FÖREDRAR VÄNTA MED AZN COVID-19-VACCIN (Direkt)

2021-01-14 07:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Vissa forskare i Australien föreslår att vänta med massvaccinering med Astra Zenecas covid-19-vaccin och istället överväga att använda andra tillverkare.

Det skriver Reuters.

Experterna lutar sig mot data om en effektivitet för Astra Zenecas vaccin på 62 procent jämfört med över 90 procent för vaccinet som Pfizer och Biontech har utvecklat.

"Frågan är om huruvida de (Astra Zeneca) verkligen kan bidra till flockimmunitet. Vi går en väldigt lång match här. Vi vet inte hur lång tid det kommer att ta", sade professor Stephen Turner, ledare för Australian and New Zealand Society for Immunology (ASI).

Enligt professor Turner måste regeringar gå mot att använda mer vaccin från Moderna Therapeutics och Pfizer.

Tidigare uppgav professor Turner för Sydney Morning Herald att Astra Zenecas vaccin inte är ett "jag skulle använda brett på grund av lägre effektivitet".

En talesperson från Astra Zeneca sade att bolaget "har alltid vidhållit att världen kommer att behöva flera säkra och effektiva vaccin och andra mediciner för att bekämpa den här dödliga globala pandemin".

Vidare ville Astra Zeneca framhålla att effektiveten för deras vaccin som granskats vid publiceringar i vetenskapliga tidskrifter överstiger den lägsta tröskel som WHO har tagit fram samt även den gräns amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har satt upp för att bevilja godkännanden.

"Astra Zeneca har fullt förtroende för de noggranna och stabila processer som styr godkännanden och utrullning av vaccineringsprogram i Australien", sade Astra Zenecas talesperson.AstraZeneca - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -