På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Astra Zeneca
C WorldWide Sweden steg 4,2 procent i december - avkastat 18,4 procent under året (Finwire)

2021-01-14 16:43
Fonden C WorldWide Sweden 1A steg 4,2 procent i december, vilket var bättre än fondens jämförelseindex som steg 1,3 procent. Sedan årsskiftet har fonden avkastat 18,4 procent och är därmed bättre än index som har ökat 14,8 procent. Det framgår av en månadsrapport.

Positiva bidrag under månaden erhölls bland annat från Storytel, Invisio och Xspray Pharma.

"Storytels, i våra ögon, starka kvartalsrapport medförde en negativ kursutveckling under november men revanschen kom under december". Detta uppger förvaltarna.

Vidare skriver förvaltarna att Invisio, som utvecklar kommunikationsutrustning, annonserade ett förvärv som mottogs positivt. Xspray Pharma, som är nischade mot cancerläkemedel inom klassen PKI:er, rapporterade enligt förvaltarna positiva resultat från en studie med HyNap-Dasa.

Negativt bidrog AstraZeneca.

"AstraZeneca annonserade att de avser förvärva Alexion, ett amerikanskt bioteknikbolag med fokus på sällsynta diagnoser. Aktien har fallit, men vi är långsiktigt fortsatt positiva till bolaget", skriver förvaltarna.

Vid månadens slut var fondens största innehav Atlas Copco, Hennes & Mauritz och Volvo.

[Tabell 1]

Isabella Millings
Nyhetsbyrån Finwire

Läsaren av innehållet kan anta att Finwire har erhållit eller kommer att erhålla betalning för utförandet av finansiella företagstjänster från bolaget. Ersättningen är på förhand avtalad och är inte beroende av innehållet.

C WorldWide Sweden 1A - I dag

{point.key}

AstraZeneca - I dag

{point.key}

Xspray Pharma - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -