NEW YORK
SMÅ TERMINSRÖRELSER, INTENSIV TESLAHANDEL VÄNTAS (Direkt)

2020-12-18 14:53

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna såg på fredagen ut att börja med små indexrörelser att döma av terminshandeln, som visade marginella uppgångar.

Stort intresse riktades fortsatt mot chansen att få till ett förväntat stimulanspaket, något som de flesta analytiker fortfarande räknar med. Börsuppgången på senare tid, byggd på förväntan om stödpaket samt tron på ekonomisk återhämtning med hjälp av vaccin mot covid-19, har dock fått vissa aktiestrateger att dra öronen åt sig.

"Sentimentet är uppåt väggarna. Vi är också optimistiska, men motvallskäringen inom mig tänker att vi kanske till slut får en mentalitet där man säljer på nyheten", sade LPL Financials chefsstrateg Ryan Detrick till Yahoo Finance.

Klockan 14.45 var terminen för Dow Jones industriindex oförändrad. Terminen för S&P 500 var upp 0,1 procent och terminen för Nasdaq 100 noterades 0,2 procent högre.

På torsdagen rörde sig indexen i New York uppåt med hjälp av optimism kring möjligheterna att få till ett stödpaket och S&P 500 stängde 0,6 procent högre. Under fredagsmorgonen handlades däremot börserna i Asien lägre på oro över ökad smittspridning, och i Europa har de ledande indexen under fredagen visat på små rörelser.

Efter USA-börsernas stängning på fredagen ska Tesla adderas till indexet S&P 500, vilket väntas leda till intensiv handel då inkluderingen i indexet kommer att tvinga indexfonder att köpa aktien. Enligt Reuters väntas aktier för över 80 miljarder dollar byta händer i sluthandeln. Tesla avancerade 1,8 procent i handeln före öppning.

En expertpanel vid den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har rekommenderat att Modernas vaccinkandidat mot covid-19 får ett så kallat nödgodkännande i USA. Ett möjligt godkännande väntas kunna komma senare under fredagen. Aktien var något lägre i förhandeln.

Fraktbolaget Fedex rapporterade efter torsdagens stängning ett kvartalsresultat som var högre än väntat och även intäkterna översteg förväntningarna. Bolaget valde dock att inte lämna några prognoser för 2021, med hänvisning till en osäker ekonomisk omgivning. Aktien tappade 2,5 procent i förhandeln.

US Steel räknar med att redovisa en förlust på 0:85 dollar per aktie för det fjärde kvartalet, vilket skulle innebära en större förlust än de 0:57 dollar analytikerna i snitt hade räknat med. US Steel handlades ned 2,5 procent inför öppningen.

Winnebago, som tillverkar fritidsfordon och båtar och är en stor kund till svenska Dometic, överträffade med god marginal analytikernas förväntningar med sin vinst för det första kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Enligt bolaget tycks den starka efterfrågan och intresset för utomhusaktiviteter stärkas in i 2021. Aktien lyfte 5,5 procent i förhandeln.

Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning föregående handelsdag)
Terminen för DJIA        -0,02%         
Terminen för S&P 500     +0,11%         
Terminen för Nasdaq 100  +0,22%         
2-åriga USA-räntan       -0,0040   till 0,1190%
10-åriga USA-räntan      -0,0116   till 0,9246%
Olja, US WTI             +0,12%    till 48:42 dollar/fat
Olja, Brent              +0,06%    till 51:53 dollar/fat
EUR/USD                  -0,0015   till 1:2252
Källa: Infront

David Djuphammar +46 8 5191 7913

Nyhetsbyrån Direkt


Dometic Group - I dag

{point.key}

Tesla - I dag

{point.key}

United States Steel - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -