På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

KINA
HAR FORTSATT ÅTAGANDE ATT FÖLJA HANDELSAVTALET (Direkt)

2020-12-08 05:32

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Kina har fortsatt ett åtagande att följa fas 1-handelsavtalet med USA.

Det sade Kinas utrikesminister Wang Yi i ett videosamtal med chefen för det amerikansk-kinesiska handelsrådet, enligt Reuters.

"Han upprepade definitivt åtagandet. På den kinesiska sidan är det full fart. De kommer fullfölja sina åtagande", sade chefen för rådet, Craig Allen.

Rådet, US-China Business Council, representerar 240 företag som gör affärer med Kina och de är nöjda med Kinas framsteg i att implementera policyförändringar, även om de inte kunnat leva upp till de utlovade köpen av varor och tjänster.

"De ligger efter men det är ett tvåårigt avtal. Detta har varit ett framgångsrikt avtal vad gäller att förändra Kinas policy som förhindrat en rättvis spelplan. Men det är inte komplett, det är det som fas 2 handlar om", sade Craig Allen.

Han hoppas att förhandlingarna om ett utökat avtal kan inledas när Joe Biden tillträder som president den 20 januari.Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -