BÖRSEN
ÖPPNING KRING NOLLAN MED DRAGNING NEDÅT VÄNTAS (Direkt)

2020-12-04 08:47

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Stockholmsbörsen ser ut att öppna strax under nollstrecket på fredagen. Även i Europa ser indexrörelserna ut att bli marginella, med dragning nedåt.

Förhoppningen om att amerikanska stimulanser är inom räckhåll motverkades av fortsatt oro kring en ökning i antalet covid-19-fall på flera marknader. Antalet intagna på sjukhus och döda i USA var på onsdagen på rekordhöga nivåer.

Vid 8.40-tiden indikerade förhandeln hos IG-Markets en nedgång om 0,2 procent för Stockholmsbörsens OMXS30-index, efter att indexet på torsdagen sjunkit 0,4 procent. De europeiska terminerna pekade samtidigt på en nedgång med omkring 0,2-0,3 procent.

På torsdagen stängde det breda S&P 500-indexet i USA 0,1 procent ned medan tekniktunga Nasdaq däremot steg 0,2 procent. Asienbörserna uppvisade till stor del mindre rörelser i närheten av oförändrade nivåer på fredagen.

Oljepriserna rörde sig uppåt med cirka 1,5-2 procent under fredagsmorgonen. Opec med allierade enades på torsdagskvällen om att justera upp produktionen med 0,5 miljoner fat per dag i januari 2021.

På fredagsmorgonen informerade bettingbolaget Kindred om att Stefan Lundborg avgår ur styrelsen med omedelbar verkan. Skälet är att han utreds av Ekobrottsmyndigheten (EBM) för misstanke om insiderbrott. Stefan Lundborg sitter även i gamingbolaget G5 Entertainments styrelse.

Försäljning av aktier i Latour, som familjen Douglas aviserade efter börsstängning på torsdagen, gjordes till 190 kronor per aktie. Totalt sålde familjen Douglas 11 miljoner aktier, motsvarande 1,7 procent av aktiekapital och 1,0 procent av rösterna i investmentbolaget, för nästan 2,1 miljarder kronor. Aktien i Latour stängde på 216:40 kronor på torsdagen. Rabatten i affären blev därmed 12,2 procent.

Flexion Mobile, en distributionsplattform för Android-spel, meddelar att teckningskursen i den private placement och riktade emission som meddelades på torsdagskvällen blev 14:30 kronor per aktie. Aktien stängde på 15:90 kronor på torsdagen.

Skanska har dels meddelat att det säljer verksamheten för infrastrukturtjänster i Storbritannien för cirka 570 miljoner kronor, dels fått en byggorder värd 620 miljoner.

Mycronic har fått en order på SLX-maskritare från en befintlig kund i USA. Det sammanlagda ordervärdet ligger i intervallet 12-16 miljoner dollar.

Itab Shop Concept avser föreslå en företrädesemission om cirka 768 miljoner kronor, i vilken WQZ Investments Group kommer att investera cirka 410 miljoner kronor. Bolaget räknar nu också med att ebitda för räkenskapsåret 2020 hamnar i övre halvan av det tidigare prognosintervallet på 380-420 miljoner kronor före engångskostnader.

På rekommendationsfronten har Morgan Stanley uppgraderat Nent till övervikt från jämvikt. Riktkursen höjs till 600 från 230 kronor. Nent-aktien stängde på 445:60 kronor på torsdagen.

Nordea Markets har återupptagit bevakning av servicebolaget Coor med en köprekommendation. Riktkursen sätts till 85 kronor. Aktien stängde på 71 kronor på torsdagen.

I eftermiddag publiceras den viktiga arbetsmarknasrapporten för november månad, och det blir även statistik över handelsbalans och industriorder.

Fia Forsman +46 8 5191 7923

Nyhetsbyrån Direkt


Flexion Mobile - I dag

{point.key}

ITAB Shop Concept - I dag

{point.key}

Kindred Group - I dag

{point.key}

Latour B - I dag

{point.key}

Mycronic - I dag

{point.key}

Viaplay Group B - I dag

{point.key}

Skanska B - I dag

{point.key}

G5 Entertainment - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -