FED
BLYGSAM/MÅTTLIG TILLVÄXT I DE FLESTA DISTRIKT – BEIGE BOOK (Direkt)

2020-12-02 20:35

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De flesta Fed-distrikten karaktäriserade den ekonomiska tillväxten som blygsam eller måttlig sedan den förra Beige Book-perioden. Fyra distrikt beskrev däremot en liten eller ingen tillväxt. Fem rapporter noterade samtidigt att aktiviteten är fortsatt under de nivåer som sågs före pandemin i åtminstone några sektorer.

Det uppges i den amerikanska centralbanken Federal Reserves regionala konjunkturrapport, Beige Book, som publicerades på onsdagskvällen.

Philadelphia och tre av de fyra Midwestern-distrikten observerade att aktiviteten började sakta in i början av november då antalet fall av covid-19 steg.

Rapporterna tenderade samtidigt att indikera högre än genomsnittlig tillväxt inom tillverkning, distribution och logistik, husbyggande och försäljning av befintliga hem. Detta skedde dock inte utan störningar, påpekar Fed.

De flesta distrikten rapporterade att företagens utsikter var fortsatt positiva men att optimismen har avtagit. Många uttryckte oro bland annat för den senaste pandemivågen, restriktioner samt utgångsdatum för arbetslöshetsstöd som närmar sig.

Nästan alla distrikt rapporterade att sysselsättningen steg men att takten för det mesta var långsam i bästa fall. Löner steg något eller blygsamt.

Emil Mattsson +46 8 51917911

Nyhetsbyrån Direkt


Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -