Sverige
Svenska nybilsregistreringarna sjönk 12,9 procent i november, rekord för laddbara bilar - Bil Sweden (Finwire)

2020-12-01 10:15
De svenska nyregistreringarna av personbilar sjönk med 12,9 procent i november jämfört med samma månad i fjol. Hittills i år har personbilsregistreringarna minskat med 16,4 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

- Trots att registreringarna minskade så visar detta på en fortsatt återhämtning efter den stora
nedgången under årets andra kvartal. Desto större ökning är det för laddbara bilar, säger Jessica Alenius, vice vd på Bil Sweden.

Hittills i år har 77 000 laddbara bilar registrerats, en ökning med 116 procent. I november stod laddbara bilar för 38,7 procent av personbilsregistreringarna vilket är en rekordnivå.

- Hittills i år uppgår andelen laddbara bilar till 29,9 procent jämfört med 11,5 procent samma period förra året. Det tyder på att vår prognos på 30 procent för 2020 kommer att infrias, säger Jessica Alenius.

Däremot fortsätter det gå trögt för lätta lastbilar och registreringarna minskade med 23 procent i november. Hittills i år är minskningen 36,8 procent.

Nyregistreringarna av tunga lastbilar över 16 ton minskade med 16,6 procent i november. Hittills i år är det en nedgång på 26,1 procent.

Nyregistreringarna av bussar mer än tredubblades men från en låg nivå. Utvecklingen hittills i år är en ökning med 6,6 procent.

Stefan Linnér
stefan.linner@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -