SVEDBERGS
KÖPER DANSKA CASSØE FÖR MAX 70 MLN DKK (Direkt)

2020-12-01 09:58

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Svedbergs har tecknat avtal om förvärv av samtliga aktier i den danska badrumsleverantören Cassøe. Köpeskillingen uppgår till maximalt 70 miljoner danska kronor, motsvarande cirka 97 svenska kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Förvärvet har en positiv påverkan på årets resultat och kommer att ha en positiv påverkan på Svedbergs resultat per aktie under kommande räkenskapsår", skriver bolaget.

Cassøe är ett familjeföretag och levererar blandare samt badrumsinredning genom återförsäljare som VVS-grossister, kakelbutiker, badrums- och köksbutiker.

Cassøes omsättning förväntas under 2020 uppgå till drygt 60 miljoner danska kronor, med ett resultat efter skatt på omkring 11 miljoner danska kronor, samt en uppskattad balansomslutning per den 31 december 2020 på 27 miljoner danska kronor.

Säljare av 90 procent av aktieinnehavet är M. Cassøe Holding som ägs av nuvarande vd Michael Cassøe. Säljare av resterande 10 procent av aktieinnehavet är Uldahl Holding som ägs av nuvarande administrativ chef Gitte Uldahl. Både Michael Cassøe och Gitte Uldahl fortsätter sina roller inom bolaget efter förvärvet.

Av köpeskillingen på 70 miljoner danska kronor uppgår den fasta delen till 64 miljoner danska kronor på kassa och skuldfri basis. Vidare betalas 46 miljoner danska kronor kontant på tillträdesdagen den 1 december 2020. Resterande del betalas årligen i tre lika delar om 6 miljoner danska kronor per den 1 dec 2021, 2022 och 2023. Den rörliga delen uppgår maximalt till 6 miljoner danska kronor och utgörs av potentiella tilläggsköpeskillingar baserade på uppfyllnad av årliga milstolpar fram till och med december 2023. Förvärvet finansieras genom att utnyttja befintlig kreditram och bankmedel.

"Förvärvet är helt i linje med vår tillväxtstrategi och att uppnå vårt strategiska lönsamhetsmål, ebita på 15 procent. Förvärvet är ytterligare ett steg mot att Svedbergs Group blir den ledande badrumsinredaren på utvalda marknader", kommenterar Per-Arne Andersson, vd för Svedbergs Group.

Kristine Trapp +46 8 5191 7927

Nyhetsbyrån Direkt


Svedbergs Group B - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -