På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Media and Games Invest
Edison ser utrymme för förvärv för Media and Games Invest (Finwire)

2020-12-01 10:19
Tyska spelföretaget Media and Games Invest, MGI, har en förvärvskassa på 60 miljoner euro samtidigt som man löpande bör minska ned sin skuldsättning snabbt. Det skriver analyshuset Edison i en kommentar efter gårdagens rapport.

Edison bedömer att aktien kan stiga.

"Med förutsägbara intäkter och stark kassaflödesgenerering (kontantomvandling på cirka 80 procent) bör MGI:s skuldsättning falla snabbt. Den underliggande tillväxten är fortfarande attraktiv, och med stöd av M&A finns det betydande utrymme för uppgång för aktien när investerare blir mer bekanta med bolagets 'equity story' och multiplarna normaliseras mot konkurrenternas", skriver Edison i en kommentar.

Analyshuset pekar på att MGI för 2020 handlas vid en EV/försäljning om 1,4x och EV/justerat ebitda om 9,0x, och detta kan enligt Edison jämföras med närmaste konkurrenten Stillfront som handlas till betydligt högre multiplar.

Media and Games Invest är noterat på Nasdaq First North.

newsroom@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Media and Games Invest - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -