Activision Blizzard
Twitch slog nya streamingrekord i november (Finwire)

2020-12-01 09:59
Den Amazon-ägda streamingkanalen Twitch slog streamingrekord i november på utbudssidan, enligt offentlig statistik från plattformen.

Det genomsnittliga antal tittare landade på 2 487 161 stycken. På årsbasis motsvarar det en tillväxttakt om hela 103 procent, medan på månadsbasis är ökningen drygt 4,2 procent.

Totalt tittades det 1 790 miljoner timmar på Twitch, vilket också markerar en ökning på basis av såväl år som månad.

Det var precis under april månads tittarsiffror, sett till både genomsnittligt antal tittare och totala antalet tittartimmar. Samma siffror för den rekordmånaden var 2 488 881 tittare i genomsnitt, och totalt 1 792 miljoner tittartimmar.

På "utbudssidan", antalet streamingkanaler, slogs rekorden. Det fanns i snitt 103 813 kanaler att titta på under november, vilket är högre än det rekordutbud som noterades i maj, alltså månaden efter tittarrekordet slogs.

Antalet aktiva streamingkanaler på kanalen, en siffra som tenderar att ackumuleras över tid, löd 8 546 985 stycken. Således är utbudet rekordhögt inför vintern, en period som associeras med säsongsmässigt högre tittarsiffror.

Förutom coronapandemin är nya spelsläpp en bidragande orsak till de starka streamingsiffrorna på plattformen, däribland skjutspelet Call of Duty: Black Ops Cold War från Activision Blizzard. Spelet är mer populärt på Twitch än förra årets Call of Duty: Modern Warfare. Det är dock mot bakgrund av coronapandemin.

I tabellen nedan framgår streamingstatistik på månadsbasis för Twitch sedan inledningen av 2019.


[Tabell 1]

Carl Becht
carl.becht@finwire.se
Nyhetsbyrån Finwire

Amazon.com - I dag

{point.key}

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
Guld - -
Silver - -
Koppar - -