På Placera och Avanza använder vi cookies för att säkerställa funktionalitet, personalisera innehåll och annonser och för att analysera hur sajten används. Genom att godkänna accepterar du att cookies används. Läs mer och hantera inställningar

Toyota
Toyota ökade försäljningen och produktionen för andra månaden i rad (Finwire)

2020-11-27 08:14
Japanska biljätten Toyota ökade försäljningen och produktionen för andra månaden i rad under oktober, jämfört med samma period året innan.

Försäljningen var högre med 8,6 procent till 927 623 bilar. Denna steg primärt på grund av Kina och USA.

I Kina uppgick ökningen till 33 procent med stor efterfrågan för modellerna Corolla, Levin och Lexus. I USA har marknaden som helhet gått mot en återhämtning och detta har utmynnat i stark försäljning för märkena Camry, RAV4 och Lexus, skriver Toyota.

Produktionen under oktober var nio procent högre till 979 232 bilar. En stark försäljning och återhämtning på bilmarknaden globalt gjorde att Toyota producerade fler enheter. I Japan steg produktionen med 12 procent medan den var upp tio procent i Kina.

Toyota har för årets första tio månader sett försäljningen sjunka 14,6 procent och produktionen minska 18,0 procent, jämfört med samma period 2019.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
https://twitter.com/finwire

Marknadsöversikt

Stockholmsbörsen, OMXS30

I dag
-
Senast
-
{point.key}

Världsindex

Index +/- % Senast
DAX - -
Hang Seng - -
Nikkei - -

Valutor

Valuta +/- % Senast
USD/SEK - -
EUR/SEK - -
GBP/SEK - -
EUR/USD - -

Räntor

Ränta +/- % Senast
- -
5-års ränta - -
10-års ränta - -

Råvaror

Råvara +/- % Senast
- -
Guld - -
Silver - -
Koppar - -